Alte modificari ale Codului Fiscal: Sunt vizate mostenirile si donatiile

Alte modificari ale Codului Fiscal: Sunt vizate mostenirile si donatiile
vineri, 21 aprilie 2017 Taxe si impozite, Noutati legislative

Donatiile si mostenirile ce depasesc valoarea de 100.000 de euro ar putea fi impozitate cu 3%, potrivit unui proiect de modificare al Codului Fiscal, obtinut de e Profit.ro din surse guvenamentale.Totodata, o taxa asemanatoarea ar putea achita si proprietarii imobilelor nationalizate pentru veniturile realizate la prima tranzactionare a actiunilor emise de Fondul Proprietatea si pe care le-au primit in schimbul acestor imobile, relateaza News.ro.

In prezent, la capitolul „Categorii de venituri supuse impozitului pe venit" din Codul Fiscal este stabilit ca sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare si aur financiar, primite cu titlu de mostenire ori donatie sunt venituri neimpozabile.

Guvernul vrea insa ca acestea sa fie neimpozabile in limita sumei de 100.000 de euro. Peste aceasta limita, mostenirile sau donatiile respective vor fi impozitate, ca venit, cu o cota de 3%.

De asemenea, tot cu 3% vor fi impozitate, conform draftului, veniturile realizate la prima tranzactionare a actiunilor emise de Fondul Proprietatea de catre persoanele fizice carora le-au fost emise aceste actiuni, precum si veniturile realizate la prima tranzactionare a actiunilor emise de Fondul Proprietatea de catre mostenitorii titlurilor de conversie sau ai actiunilor dobandite inainte de prima tranzactionare, informeaza Profit.ro.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.