unioncont.ro Web analytics

ANAF, amenzi de peste 21 milioane lei

ANAF, amenzi de peste 21 milioane lei
joi, 5 septembrie 2019 Economie

Peste care 4.800 de firme din toata tara au fost verificate de inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala care au aplicat au aplicat 1.470 de avertismente si 4.366 de amenzi contraventionale, in cuantum total de 21,14 milioane de lei, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). De asemenea, s-au confiscat numerar, venituri ilicite si bunuri in valoare de 4,15 milioane de lei.

In luna august 2019, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au verificat modul in care 1.341 de firme din toata tara fiscalizeaza prin intermediul caselor de marcat toate incasarile provenite din vanzarea de produse si prestarea de servicii in domenii precum comertul cu imbracaminte, incaltaminte si produse nealimentare, alimentatie publica (restaurante, cluburi, baruri, cafenele, patiserii, legume-fructe), florarii, servicii de infrumusetare (coafor, frizerii, centre de relaxare), vulcanizari etc.

Inspectorii antifrauda fiscala au identificat abateri si au aplicat 256 de avertismente. De asemenea au dispus si sanctiuni contraventionale in valoare totala de 7,61 milioane de lei (amenzi si confiscari). Valoarea totala a celor 1.553 de amenzi dispuse este de 6,88 milioane lei, iar confiscarile de numerar, venituri ilicite si bunuri au totalizat 737.706 lei. Totodata, pentru incalcarea prevederile legale privind utilizarea si dotarea caselor de marcat, inspectorii antifrauda au dispus suspendarea activitatii comerciale in 61 de locatii.

In timpul controalelor antifrauda, contribuabilii au fost informati din nou despre obligatia legala de a se dota cu noile case de marcat cu jurnal electronic si de a le utiliza pentru fiscalizarea tuturor incasarilor provenite din vanzarile de bunuri sau prestarile de servicii direct catre populatie. Contribuabilii au, de asemenea, obligatia de a intocmi documente justificative pentru toate sumele introduse in punctul de lucru, de a intocmi si utiliza documente justificative fiscale si contabile specifice operatiunilor economice efectuate.

„Este important de stiut ca dupa dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente si urmeaza sanctiuni importante: amenda de pana la 10.000 lei, confiscarea tuturor incasarilor, chiar daca au fost inregistrate in case de marcat vechi fara jurnal electronic, si suspendarea activitatii comerciale a punctului de lucru pana la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic", conform sursei citate.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.