ANAF si ITM, val de controale la nivel national in luna august

ANAF si ITM, val de controale la nivel national in luna august
vineri, 26 iulie 2019 Finante si contabilitate

Eugen Teodorovici a anuntat ca in luna august va fi demarata o campanie de control la nivel national pentru a stopa atat evaziunea fiscala cat si munca la negru.

„Incepand cu luna august, demaram un program prin care cam toate structurile care au atributii de control, nu doar cea legata de Fisc, ci si ITM-uri, vor declansa o campanie foarte directa pe directia evaziunii si muncii la negru. Sunt deja in constituire echipele respective, se va merge in echipe comune. Deci, aviz celor care fac astfel de lucruri (evaziune fiscala, munca la negru n.r.)", a declarat ministrul Finanteleor Publice.

Teordorovici sustine ca in Romania nu s-a schimbat nimic in ultimii 30 de ani din punct de vedere al evaziunii fiscale si ca de aceea este nevoie de o serie de masuri mai ample.

„Partea de evaziune in Romania a fost si inca mai este o problema destul de importanta. De ce? De 30 de ani, lucrurile nu s-au schimbat fundamental. Clasa politica, din care fac si eu parte azi, nu a fost deschisa la masuri care sa starpeasca acest fenomen. Am spus lucrurilor pe nume de-a lungul anilor si va puteti uita pe declaratiile mele", a punctat seful fina finantelor.

De asemenea, Teodorovici anuntat ca va cere si restructurarea Guvernului si a administratiei publice, precum si faptul ca Romania nu a invatat nimic din doua momente „cand a fost prima la fonduri europene".

„Astazi, nu ma opreste nimic sa cer reformarea, restructurarea Guvernului si a administratiei. O sa vedeti in perioada urmatoare anumite lucruri neplacute pentru cei din administratie, dar placute pentru bunul simt si economia corecta din tara asta. Tin foarte mult la ducerea unor atributii catre zone locale, acolo unde le este locul. Trebuie sa schimbam legislatia cat mai repede, poate in acest an, pentru a aduce forta de munca tanara pe zona de Fisc. Sunt foarte multe persoane, cateva mii de oameni, care se vor pensiona in acest an, si deci trebuie sa aducem un suflu nou. Cei care vin si au un anumit stagiu de pregatire in administratie ar putea fi angajati in mod direct, asa cum era prin anii 90, nu cum este acum cu sistemul greoi de angajare. Tara asta nu a vrut sa invete din doua momente in istoria ei, cand a fost prima la fonduri europene. Unul in pre-aderare, cand a luat peste 95% din totalul alocat, iar al doilea in 2013-2014, cand Romania a fost prima in Europa la transferuri de fonduri europene de la Bruxelles catre un stat membru, cu peste 90%, cand noi eram undeva la 5%, in mai 2012", a explicat ministrul Finantelor Publice.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.