unioncont.ro Web analytics

ANAF verifica conectarea casele de marcat electronice la sistemul informativ national

ANAF verifica conectarea casele de marcat electronice la sistemul informativ national
vineri, 1 octombrie 2021 Taxe si impozite

In perioada urmatoare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va verifica daca firmele si-au conectat casele de marcat electronice la sistemul informativ national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale, a anuntat ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala atrage atentia operatorilor economici incadrati in categoria contribuabililor mici si mijlocii asupra termenului scurt, mai putin de 60 de zile, pana la care isi mai pot indeplini obligatia de conectare la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice au obligatia completarii si transmiterii unei declaratii pe propria raspundere.

Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 8.000 la 10.000 lei, se mai arata in comunicatul ANAF.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.