ANPC, amenzi de aproape 1,25 milioane de lei

ANPC, amenzi de aproape 1,25 milioane de lei
luni, 11 septembrie 2023 Economie

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a efectuat o ampla operatiune de control la operatorii economici din judetul Sibiu, rezultand in aplicarea unor amenzi in valoare de aproximativ 1,25 milioane de lei, conform ANPC.

Aceasta actiune de control a fost condusa de presedintele ANPC, Horia Constantinescu. Echipele de inspectori, provenind din structuri teritoriale din peste 10 judete, au inspectat 94 de operatori economici pe parcursul a doua zile.

In urma constatarii neregulilor, au fost luate urmatoarele masuri:

  • Amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 1,25 milioane de lei.
  • Acordarea a 35 de avertismente.
  • Suspendarea temporara a comercializarii produselor care prezentau abateri in informarea consumatorilor, cu o valoare de peste 250.000 de lei.
  • Interzicerea definitiva a comercializarii produselor neconforme, cu o valoare de peste 100.000 de lei.
  • Suspendarea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru 33 de operatori economici.

Horia Constantinescu, presedintele ANPC, a declarat urmatoarele: "Situatiile cu care ne-am confruntat la Sibiu, din pacate, arata doua directii clar gresite. Pe deoparte, operatorii economici nu inteleg sa respecte actele normative in vigoare, pe de alta parte, colegii nostri au desfasurat, pana acum, actiuni de control superficiale care nu au ajutat nici consumatorul, nici activitatea comerciala a celui verificat. Este de neimaginat cum, in cea mai circulata zona a Sibiului, pot exista astfel de abateri cu un potential ridicat de pericol la siguranta consumatorilor. Sper ca acest semnal va schimba fundamental in bine activitatea colegilor nostri".

De asemenea, au fost identificate locatii care au fost sanctionate cu suspendarea temporara a prestarii de servicii, printre care se numara "La Turn Sibiu SRL - La Turn", "Coffee & Beverage SRL - The Refresh", "BGB Service & Invest SRL - Restaurant Crama Sibiana", "United Cuisine SRL", si altele.

Principalele abateri constatate de comisari au inclus utilizarea echipamentelor neigienizate in blocurile alimentare, comercializarea sau utilizarea produselor alimentare cu datele limita de consum depasite, expunerea la comercializare a produselor alimentare neetichetate, folosirea cantarelor fara verificare metrologica, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, si alte nereguli legate de igiena si etichetare.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.