Apar noi taxe si impozite. Iata despre ce este vorba

Apar noi taxe si impozite. Iata despre ce este vorba
joi, 29 iunie 2017 Taxe si impozite

Incepand cu anul viitor romanii vor trebui sa plateasca noi taxe si impozite. Printre acestea se numara atat taxa de solidaritate cat si cea pe produsele nocive. Ionut Misa, noul ministru al Finantelor, a declarat ca taxa de solidaritate va fi introdusa in 2018 fiind aplicata persoanelor cu venituri exceptionale.

"Taxa de solidaritate va fi aplicata din 2018. Pana in zece procente dintre romani o vor plati. Este vorba despre cei cu venituri lunare de peste zece salarii minime pe economie. Luam in calcul un singur procent si nu mai multe trepte de impozitare", a anuntat Misa.

Asadar, romanii care obtin venituri de peste 14.500 de lei net vor plati taxa de solidaritate.

Totodata, produsele nocive vor fi taxate suplimentar. Insa, deocamdata, nu se stie care sunt produsele ce intra in aceasta categorie.

In plus, contributia pentru pensii si sanatate va fi platita la nivelul salariului minim pentru toti salariatii chiar si pentru cei care muncesc cu jumatate de norma.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.