unioncont.ro Web analytics

Astazi este ultima zi pentru depunerea Declaratiei Unice

Astazi este ultima zi pentru depunerea Declaratiei Unice
miercuri, 31 iulie 2019 Taxe si impozite

Astazi, 31 iulie, este ultima zi in care romanii trebuie sa depuna Declaratia Unica. Documentul trebuie depus de persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri sau pierderi datorand impozit pe venit si contributii sociale.

Declaratia unica se poate depune prin serviciul Spatiul Privat Virtual sau poate fi transmisa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) prin intermediul serviciului „Depunere declaratii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Declaratia Unica poate fi transmisa si prin posta sau se poate depune la sediul unitatilor fiscale.

Potrivit reprezentantilor ANAF si romanii care au luat vouchere pentru biciclete sunt obligati sa depuna formularul.

"Veniturile sub forma voucherelor pentru biciclete se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse care se declara si se impoziteaza prin depunerea Declaratiei unice de catre beneficiarul veniturilor (persoana fizica), in anul urmator celui de realizare a venitului. Astfel, pentru veniturile de aceasta natura obtinute in anul 2018, persoana fizica are obligatia depunerii Declaratiei unice in anul 2019, prin completarea Capitolului I - Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate in anul 2018 - Sectiunea 1 - Date privind impozitul pe veniturile realizate din Romania in anul 2018", mentioneaza sursa citata.

In Declaratia unica se regasesc: impozitul pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018 impozitul pe venitul estimat a se realiza din Romania in anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit; venitul estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, contributiile sociale datorate in anul fiscal 2018.

Activitatile din Declaratia unica sunt: activitati independente; cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda; activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real; piscicultura si/sau silvicultura; transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar; jocuri de noroc realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker; activitatile artistice si sportive, in calitate de artisti de spectacol sau ca sportivi.

Romanii care nu depus Declaratia Unica pot fi amendati cu sume intre 50 si 500 lei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.