Atentie soferi! Ce pregateste Ministerul Mediului

Atentie soferi! Ce pregateste Ministerul Mediului
joi, 16 martie 2017 Taxe si impozite

Taxa de timbru, eliminata de inceputul lunii februarie 2017, va fi inlocuita pana la finalul lui martie. Daniel Constantin, ministrul Mediului, a declarat ca o noua legislatie va fi adoptata printr-o ordonanta de urgenta astfel incat sa inlocuiasca fostul timbru de mediu.

Proiectul de lege prevede ca service-urile care fac Inspectia Tehnica Periodica (ITP) a masinilor sa fie obligate sa le lipeasca acestora pe parbriz un abtibild conform cu clasa de poluare a automobilului respectiv.

Eco-vinietele vor avea un cod de culori, cate una pentru fiecare tip de motorizare, de la Non-euro, la Eco-hibrid. Proprietarii de autoturisme vor avea de platit doar cativa lei pentru eco-viniet.

Toate masinile din Romania vor avea abtibildul pe parbriz pana la jumatatea anului 2019. Totodata, proiectul mai prevede si impartirea marilor orase in zone, in functie de care soferii sa plateasca o taxa mai mica sau mai mare pentru a le tranzita.

Ministrul Mediului vrea o forma prietenoasa de taxare pentru soferii care ajung in centru, cum ar fi sms-ul. De asemenea, sunt luate in calcul si stabilirea unor abonamente lunare.

Totusi eco-vinietele nu tin loc de rute ocolitoare ale centrelor urbane, avand in vedere ca in multe orase centurile nu au fost refacute sau lipsesc cu desavarsire. Ministrul a lasat de inteles ca inainte de a fi introdus viitorul sistem de taxare, va fi asigurata si infrastructura necesara.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.