unioncont.ro Web analytics

Au scazut preturile productiei industriale

Au scazut preturile productiei industriale
marţi, 3 noiembrie 2020 Economie

Preturile productiei industriale per total (piata interna si piata externa) au scazut cu 0,9% in luna septembrie a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut conform Institutului National de Statistica.

In septembrie preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au scazut cu 0,1% comparativ cu luna august 2020.

Pe marile grupe industriale, fata de septembrie 2019, in septembrie 2020 preturile in industria energetica au scazut cu 12%, iar o crestere de 4% a fost consemnata in industria bunurilor de capital.

Pe sectiuni, o scadere considerabila, de 35%, s-a inregistrat la preturile consemnate in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, urmata de o scadere de 15% in industria extractiei petrolului si a gazelor naturale.

Au crescut cu 13% preturile produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice si cu 29% cele privind repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.