unioncont.ro Web analytics

Avertisment de la ANAF pentru persoanele care vand proprietati

Avertisment de la ANAF pentru persoanele care vand proprietati
miercuri, 14 iunie 2017 Taxe si impozite

Reprezentantii ANAF le atrage atentia dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice ca pana la 30 iulie trebuie sa declare veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerilor.

„Conducerea ANAF a avut astazi o intrevedere cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, carora le-a fost adus la cunostinta faptul ca dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie sa declare pana la data de 30 iulie a.c. veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerilor. In urma unei analize de risc efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, s-a constatat ca exista nenumarate situatii in care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vanzarea proprietatilor imobiliare, din patrimoniul personal, in conditiile in care acestia erau obligati la plata impozitului pe venitul din proprietati imobiliare din patrimoniul afacerii, asa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit — „Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", se arata in document.

Tocmai de acceea, ANAF invita contribuabilii persoane fizice sa-si clarifice situatia fiscala referitoare la declararea si plata impozitului pe veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerii pana la data de 30 iulie 2017.

„Dupa aceasta data, acesti contribuabili persoane fizice vor fi supusi inspectiei fiscale, in baza analizei de risc efectuate", mentioneaza sursa citata.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.