unioncont.ro Web analytics

BNR a lansat o moneda din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce

BNR a lansat o moneda din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce
luni, 23 mai 2022 Economie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a lansat in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce.

Potrivit BNR, moneda din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce are valoare nominala de 10 de lei, diametru de 37 mm si greutatea de 31,103 g.

Aversul monedei reda o imagine partiala a manastirii Putna si portretul domnitorului Stefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce "O sama de cuvinte", inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2022".

Reversul monedei prezinta o mana scriind cu pana, un fragment din textul original al lucrarii "O sama de cuvinte" si inscriptiile "350 DE ANI DE LA NASTERE" si "ION NECULCE".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Conform sursei citate, pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 470 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.