unioncont.ro Web analytics

BNR, lansare moneda aniversara dedicate implinirii a 550 de ani de la sfintirea bisericii Manastirii Putna

BNR, lansare moneda aniversara dedicate implinirii a 550 de ani de la sfintirea bisericii Manastirii Putna
luni, 18 martie 2019 Economie

Banca Nationala a Romaniei va lansa, incepand de luni, 18 martie, in circuitul numismatic o moneda din aur si o moneda din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 550 de ani de la sfintirea bisericii Manastirii Putna.

Conform BNR, aversul monedei din aur reda imaginea bisericii Manastirii Putna, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „100 LEI', stema Romaniei, inscriptia „PUTNA" si anul de emisiune „2019'.

Aversul monedei din alama, pentru colectionare, reda imaginea bisericii Manastirii Putna, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „50 Bani", stema Romaniei, inscriptia „PUTNA" si anul de emisiune „2019".

Reversul comun monedelor din aur si din alama, pentru colectionare, prezinta portretul domnitorului Stefan cel Mare si inscriptia in arc de cerc „STEFAN CEL MARE".

Monedele din aur si monedele din alama, pentru colectionare, vor fi ambalate separat, in capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul este de 500 monede din aur si 10.000 monede din alama, pentru colectionare.

Preturile de vanzare sunt de 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, si de 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama de 50 bani pentru colectionare.

Monedele din aur si monedele din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 550 de ani de la sfintirea bisericii Manastirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din aur si a monedelor din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 550 de ani de la sfintirea bisericii Manastirii Putna, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.