unioncont.ro Web analytics

BNR lanseaza o moneda de argint la 170 de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara

BNR lanseaza o moneda de argint la 170 de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara
luni, 19 septembrie 2022 Economie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) lanseaza, azi, luni, 19 septembrie, in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema "170 de ani de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti".

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar pretul de vanzare este de 440 lei (fara TVA), inclusiv certificatul de autenticitate.

Conform BNR, moneda va avea o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame si cantul zimtat.

Aversul monedei prezinta cladirea rectoratului Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2022".

Reversul monedei reda portretul si numele domnitorului Barbu Dimitrie Stirbei, intemeietorul Scolii Nationale de Agricultura de la Pantelimon, precursoarea Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, cladirea scolii, inscriptiile "UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI", "170 DE ANI" si "1852", anul intemeierii scolii.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

De asemenea, monedele din argint cu tema 170 de ani de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale BNR.

Foto: bnr.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.