unioncont.ro Web analytics

BNR lanseaza o moneda de aur cu tema Istoria aurului - Obiecte de orfevrarie romana tarzie descoperite la Carsium

BNR lanseaza o moneda de aur cu tema Istoria aurului - Obiecte de orfevrarie romana tarzie descoperite la Carsium
miercuri, 26 februarie 2020 Economie

O moneda din aur cu tema „Istoria aurului - Obiecte de orfevrarie romana tarzie descoperite la Carsium" va fi lansata in circuitul numismatic de Banca Nationala a Romaniei, incepand cu data de 2 martie.

Potrivit BNR, moneda are o valoare nominala de 10 lei, are o forma rotunda, diametrul de 13,92 mm, greutate de 1,224 g si cant zimtat.

Aversul monedei prezinta o fibula si un inel din aur din inventarul de obiecte de orfevrarie romana tarzie de la Carsium (Harsova), inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „10 LEI", anul de emisiune „2020" si stema Romaniei.

Reversul monedei prezinta bijuterii din aur din inventarul de obiecte de orfevrarie romana tarzie descoperit la Carsium (Harsova) si inscriptiile in arc de cerc „ISTORIA AURULUI - ORFEVRARIE ROMANA TARZIE" si „CARSIUM".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 1.000 monede din aur. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare este de 480,00 lei. Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Obiecte de orfevrarie romana tarzie descoperite la Carsium au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.