unioncont.ro Web analytics

BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Theodor Pallady

BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Theodor Pallady
luni, 26 aprilie 2021 Economie

Banca Nationala a Romaniei va lansa marti, 4 mai 2021, in circuitul numismatic, o moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Theodor Pallady, a anuntat banca centrala.

Conform BNR, aversul monedei reda un detaliu al Muzeului „Theodor Pallady" din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI" si anul de emisiune „2021".

Reversul monedei prezinta portretul si numele pictorului Theodor Pallady si anii intre care a trait acesta „1871-1956". Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

In conformitatea BNR, monedele din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Theodor Pallady au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Din punct de vedere teritorial, lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Theodor Pallady se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.