unioncont.ro Web analytics

BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion Ionescu de la Brad

BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion Ionescu de la Brad
vineri, 22 iunie 2018 Economie

Din 25 iunie 2018, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion Ionescu de la Brad.

Moneda are o forma rotunda, diametru 37 mm, cant zimtat, calitate „proof" si o greutate de 31,103 grame, iar valoarea sa nominala este de 10 lei.

Aversul monedei reda o imagine de epoca a Academiei Mihailene, unde Ion Ionescu de la Brad a fost primul profesor de stiinte agricole din istoria invatamantului romanesc, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune „2018".

Reversul monedei prezinta portretul lui Ion Ionescu de la Brad, inscriptiile „ION IONESCU DE LA BRAD" si anii intre care a trait, „1818-1891".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 200 monede din argint.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare este de 360 lei.

Monedele din argint cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion Ionescu de la Brad au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.