unioncont.ro Web analytics

Bonificatii pentru platitorii de impozit pe profit

Bonificatii pentru platitorii de impozit pe profit
joi, 26 martie 2020 Taxe si impozite

Platitorii de impozit pe profit vor primi o bonificatie, calculata asupra impozitului pe profit datorat pe 25 aprilie 2020, de 5 si respectiv 10%, anuntat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

„Pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit exista o bonificatie calculata asupra impozitului pe profit datorat pe 25 aprilie 2020, astfel: 5% pentru contribuabilii mari stabiliti potrivit ordinului nr 3609/2016, 10% pentru contribuabilii mijlocii potrivit ordinului nr 3610/2016 si 10% pentru ceilalti contribuabili, care nu se incadreaza la litera A si B", a mentionat Florin Citu.

De asemenea, seful finantelor a anuntat ca pentru importuri la medicamente, echipamente de protectie si alte dispozitive sau echipamente medicale si materiale sanitare care pot fi utilizate in prevenirea, limitarea, tratarea si combaterea COVID-19, nu se mai solicita plata taxelor pe valoare adaugata, pe perioada starii de urgenta si inca alte 30 de zile dupa incetarea starii de urgenta.

„In acest fel, reducem birocratia si incercam sa aducem cat mai multe importuri in tara ale acestor materiale, fara sa stam sa platim TVA in vama si sa intarziem acest proces", a mai spus ministrul Finantelor.

Astfel, potrivit MFP, importatorii de kituri de testare, medicamente si echipamente de protectie pentru COVID-19 vor beneficia de amanarea platii TVA in vama. "Guvernul a aprobat, joi, amanarea platii TVA in vama pentru firmele platitoare de TVA care importa kituri de testare COVID-19, echipamente de protectie si dezinfectanti, echipamente medicale si medicamente pentru tratarea persoanelor care au contactat virusul", se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Potrivit MFP, taxa aferenta acestor importuri realizate in cursul perioadei fiscale se evidentiaza de catre importatori in decontul de TVA, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila.

Foto: mfinante.gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.