unioncont.ro Web analytics

Buton special pentru FISC in aplicatiile de internet banking

Buton special pentru FISC in aplicatiile de internet banking
vineri, 7 octombrie 2016 Taxe si impozite

Fiscul este in plin proces de modernizare, cel putin la nivel declarativ. Astfel, in curand romanii care folosesc internet banking-ul ar putea avea un buton special pentru ANAF. In acest fel, utilizatorii vor stii excat care este situatia lor financiara din punct de vedere al fiscului, daca au bani de achitat si care este data limita de plata. Iar datoriile fiscale vor putea fi achitate direct de pe mobil.

Aceasta este doar una dintre masurile care au ca efect digitalizarea ANAF-ului, care si-a propus si ca pana la finele anului sa finalizeze inrolarea in portalul ghiseul.ro, site-ul pe care contribuabilii isi pot plati taxele si impozitele evitand astfel cozile de la ghiseu.

Insa nu toata lumea se bucura de faptul ca Fiscul se modernizeaza. Cei care au datorii la stat au toate motivele sa se teama de digitalizarea acestei institutii intrucat popririle pe conturi se vor face mai usor. ANAF lucreaza deja la o procedura online de poprire; mai exact va informa electronic bancile care trebuie sa retraga sume din conturile clientilor. In prezent fiscul si bancile comunica pe hartie si, pana se pune poprire pe un cont, de multe ori acesta e golit.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.