Carburantii s-au scumpit cu 0,16 lei pe litru

Carburantii s-au scumpit cu 0,16 lei pe litru
vineri, 15 septembrie 2017 Taxe si impozite

Incepand de astazi, vineri 15 septembrie, accizele la carburanti cresc cu 0,16 lei pe litru, urmand ca din 1 octombrie nivelul lor sa se majoreze din nou, cu aceeasi suma.

De altfel, masura a fost anuntata la sfarsitul lui august de Ionut Misa, ministrul Finantelor, care declara ca accizele la combustibil vor creste in doua etape, de la 15 septembrie si de la 1 octombrie, cu cate 0,16 lei pe litrul de combustibil. Seful Finantelor argumenta ca este necesara cresterea accizelor la combustibil in doua etape pentru a se impiedica producerea unui soc la nivelul consumului care poate genera cresteri de pret.

„Aceasta masura se produce in etape pentru a nu produce un soc la nivelul consumului, soc care poate genera cresteri de pret, ar urma scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat, avand incasari mai mici la bugetul de stat si nu se mai atinge un obiectiv", puncta Misa pe 30 august.

„Aceasta masura se produce in etape pentru a nu produce un soc la nivelul consumului, soc care poate genera cresteri de pret, ar urma scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat, avand incasari mai mici la bugetul de stat si nu se mai atinge un obiectiv", a afirmat Ionut Misa in data de 30 august.

In Romania, se consuma anual aproximativ 7 miliarde de litri de carburanti, din care 5 miliarde de litri motorina si 2 miliarde de litri benzina.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.