unioncont.ro Web analytics

Care este data limitapentru depunerea Declaratiei Unice?

Care este data limitapentru depunerea Declaratiei Unice?
marţi, 10 mai 2022 Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste contribuabililor ca termenul pentru depunerea Declaratiei Unice (DU) privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de 25 mai 2022, inclusiv, a anuntat ANAF.

Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Totodata, ANAF recomanda ca Declaratia unica sa fie depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

De asemenea, formularul poate fi depus si in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire (data depunerii declaratiei in format hartie este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz).

In plus, pe pagina de Facebook a ANAF si pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a DU.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.