Care este termenul limita pentru depunerea declaratiilor D 100 si D 101?

Care este termenul limita pentru depunerea declaratiilor D 100 si D 101?
vineri, 28 ianuarie 2022 Taxe si impozite

Pana la data de 25 iunie inclusiv, contribuabilii persoane juridice trebuie sa depuna declaratiile D 100 si D 101, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

"Pe perioada aplicarii prevederilor art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului 153/2020 pentru instituirea unor masuri fiscale de stimulare a mentinerii/cresterii capitalurilor proprii, precum si pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declaratiilor sunt cele prevazute la art. I alin. (13) din acest act normativ", a anuntat ANAF.

Pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 si 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei anuale privind impozitul pe profit (formular 101 - Declaratie privind impozitul pe profit) si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator, iar pentru contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor art 16 alin (5) din Codul fiscal pana la data de 25 a celei de-a sasea luni, inclusiv, de la inchiderea anului fiscal modificat.

Totodata, pentru contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, prin derogare de la prevederile art 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei aferente trimestrului IV (formular 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat) si plata impozitului aferent acestui trimestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator.

Conform ANAF, pentru platitorii de impozit specific unor activitati, prin derogare de la prevederile art 8 din Legea nr. 170/2016, cu completarile ulterioare, termenul pentru depunerea declaratiei aferente semestrului II (formular 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat) si plata impozitului aferent acestui semestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator.

Potrivit prevederilor art I alin (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 153/2020, nu intra sub incidenta prevederilor acestui articol contribuabilii pentru care reglementarile contabile sunt emise de Banca Nationala a Romaniei, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.