unioncont.ro Web analytics

Care este trendul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate pentru intreprinderi?

Care este trendul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate pentru intreprinderi?
marţi, 22 noiembrie 2022 Economie

Toate activitatile prestate ca servicii de piata pentru intreprinderi au contribuit la cresterea cifrei de afaceri pe acest segment cu 27,9%, in primele noua luni din 2022, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Conform datelor publicate de INS, la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, in termeni nominali, cifra de afaceri s-a majorat in: activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+43%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+29,4%), activitatile de transporturi (+25,6%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+17,8%) si activitatile de comunicatii (+9,6%).

Totodata, in primele noua luni din 2022, fata de aceeasi perioada din 2021, afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 27%.

Raportat la septembrie 2021, in septembrie 2022 cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor, ca serie bruta, s-a majorat cu 31,2%, datorita activitatilor de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+37,9%), altor servicii furnizate in principal intreprinderilor (+35,3%), activitatilor de transporturi (+29,9%), activitatilor de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+13,7%) si activitatilor de comunicatii (+10,5%).

In acelasi interval, ca serie ajustata, afacerile din serviciile de piata au crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 31,9%.

Conform sursei amintite anterior, la nivel comparativ septembrie 2022 vs august 2022, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a inregistrat un salt de 5,8%, ca serie bruta, respectiv cu 2,3%, ca serie ajustata.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.