unioncont.ro Web analytics

Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii din 2018

Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii din 2018
vineri, 28 iulie 2017 Noutati legislative

Guvernantii iau in calcul obligativitatea folosirii exclusive a case de marcat cu jurnal electronic. Potrivit unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), din 1 mai 2018, magazinele vor fi obligate sa aiba numai

Operatorii economici ar putea fi obligati sa utilizeze, din 1 mai 2018, doar case de marcat cu jurnal electronic (proiect) case de marcat cu jurnal electronic.

„Pana la data de 31august 2017, prin ordin comun al ministrului Finantelor Publice si al ministrului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, se aproba procedura de avizare tehnica a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic. Pana la data de 31 august 2017, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF, n.r.), se aproba informatiile continute in registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele municipiului Bucuresti, dupa caz, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora. Incepand cu data de 1 februarie 2018, Comisia de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic, autorizeaza numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale echipate cu jurnal electronic. Incepand cu data de 1 mai 2018, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rola jurnal (de generatie veche)", se arata in Nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit documentului, incepand cu data de 1 mai 2018, toti operatorii economici care au obligatia de a utiliza aparate de marcat potrivit legii, vor trebui sa aiba numai case de marcat cu jurnal electronic.

De asemenea, in Nota de fundamentare se precizeaza ca termenul limita pana la care isi mentin valabilitatea avizele/autorizatiile privind distributia aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rola jurnal este 30 aprilie 2018.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.