unioncont.ro Web analytics

Cat valoreaza activele fondurile de pensii private obligatorii?

Cat valoreaza activele fondurile de pensii private obligatorii?
miercuri, 15 iunie 2022 Economie

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 88,42 miliarde lei, la finalul lunii aprilie 2022, in crestere cu 9% fata de nivelul inregistrat la 30 aprilie 2021, potrivit informatiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Investitiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat intr-un procent de 88% in active romanesti, majoritatea fiind denominate in lei. O mare parte a instrumentelor romanesti sunt reprezentate de titluri de stat sau actiuni listate la BVB. ", se mentioneaza in raport.

Titlurile de stat detineau cea mai mare pondere in cadrul activelor, de 52,8 miliarde de lei, respectiv 59,72%. Pe locul doi de aflau actiunile, cu 22,385 miliarde de lei (25,32%). Obligatiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 6,581 miliarde de lei, respectiv 7,44% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7.861.023 milioane de participanti in aprilie.

Pe pilonul II sunt active urmatoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tau, BCR, BRD, NN si Vital.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.