unioncont.ro Web analytics

Catu anunta cresterea salariului minim pana la finalul anului

Catu anunta cresterea salariului minim pana la finalul anului
joi, 16 septembrie 2021 Economie

Florin Citu a anuntat ca este posibil ca incepand cu 1 noiembrie sau 1 decembrie salariul minim sa creasca cu 8%. Seful Guvernului a declarat ca vorbeste cu patronatele care trebuie sa stie „exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim".

"Discutam acum. Vreau sa fie aprobat cat mai repede, ca toate companiile sa stie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. In acelasi timp ma gandesc - fiind un an special - dar trebuie sa vorbesc cu patronatele, daca putem, anul acesta doar, sa crestem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Sa o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discutie pe care trebuie sa o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Ma gandesc sa facem o crestere de 8%, de exemplu, dar sa fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie si atunci sa fim mai aproape de acea crestere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discutie pe care trebuie sa o am, dar este propunerea cu care vreau sa vin in Consiliul Tripartit", declarat premierul liberal.

Citu a subliniat ca isi doreste sa fie identificata o solutie pana la data de 1 octombrie.

"Sper sa gasim o solutie pana la 1 octombrie. Este o propunere de crestere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parca. Si o propunere din partea sindicatelor de crestere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima data cand sunt asa de aproape una de alta. In acelasi timp, as vrea sa ne gandim totusi la o formula care sa poata sa fie aplicata in fiecare an, nu sa venim sa discutam in fiecare an o crestere, un procent de crestere. Vreau sa fie ceva transparent, ca toata lumea sa stie. Ceea ce e bine anul acesta este ca discutam acum, nu pe 25-26 decembrie", punctat Citu.

Foto: mfinante.gov.ro/ro/

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.