unioncont.ro Web analytics

Ce se intampla cu afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete?

Ce se intampla cu afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete?
miercuri, 21 septembrie 2022 Economie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, pe serie bruta, cu 3,2%, in primele sapte luni fata de perioada similara din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 33,1%, a anuntat Institutul National de Statistica.

Astfel, in perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 3,2%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,8%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,1%), comertul cu autovehicule (+1,8%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,1%).

In perioada mentionata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,5%.

Potrivit INS, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele sapte luni din 2022 a inregistrat o cifra de afaceri cu 33,1% mai mare comparativ cu perioada similara din 2021, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+39,7%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+35,9%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+25,8%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+22,9%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+22,6%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 36,7% mai mare comparativ cu perioada corespunzatoare din 2021.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 6,1%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-11,0%), comertul cu autovehicule (-10,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,1%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,3%.

Conform sursei citate, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iulie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 11,5%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+14,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+13,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+9,3%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+7,2%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+3,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 2,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a inregistrat o scadere cu 3,6%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-8,4%), comertul cu autovehicule (-4,2%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 9,0%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2022, a inregistrat o scadere cu 0,1% fata de luna iulie 2021.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iulie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 18,5% mai mare comparativ cu luna iulie 2021, datorita cresterilor inregistrate la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+29,9%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+25,0%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+24,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+21,2%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,6%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2022 a crescut cu 21,0%, comparativ cu luna iulie 2021.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.