Ce se intampla cu programul tezaur

Ce se intampla cu programul tezaur
marţi, 1 septembrie 2020 Finante si contabilitate

Din 1 septembrie 2020, romanii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 2 si 3 ani, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

Perioada de subscriere se va incheia pe data de 30 septembrie 2020. MFP mentioneaza ca aceste emisiuni reprezinta o alternativa de economisire avantajoasa pentru romani, avand in vedere ca veniturile provenind din dobanzi sunt neimpozabile. Rata dobanzii este de 3,5% - 1 an, 4% - 2 ani, 4,25% - 3 ani, fara plafon individual de subscriere.

Conform MFP titlurile de stat pot fi cumparate de la unitatile Trezoreriei Statului in perioada 1-30 septembrie 2020, de la unitatile C.N. Posta Romana in perioada 1-29 septembrie in mediul urban si in perioada 10-28 septembrie in mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.