unioncont.ro Web analytics

Cele mai mari dobanzi pentru titlurile de stat Tezaur

Cele mai mari dobanzi pentru titlurile de stat Tezaur
vineri, 3 decembrie 2021 Economie

Guvernul are nevoie de bani astfel ca incearca sa se imprumute de la romani. In acest fel, investitorii pot achizitiona titluri de stat cu dobanzi de pana la 5,10%.

Incepand de luni, 6 decembrie 2021, ministerul Finantelor lanseaza trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 4,25%, 4,75% si 5,10%, a anuntat MFP.

Conform sursei citate, titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata. Titlurile de stat pot fi cumparate in urmatoarele conditii: intre 6 si 20 decembrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului; intre 6 si 17 decembrie 2021 pentru mediul urban si 6 si 16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Conform ministerului Finantelor sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.