unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, crestere importanta

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, crestere importanta
marţi, 9 ianuarie 2018 Economie

Afacerile din comertul cu amanuntul se afla pe un trend ascendent. Astfel, in primele 11 luni ale anului trecut volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 10,3%, comparativ cu perioada similara din 2016, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS).

Rezultatele pozitive au fost determinate de cresterea vanzarilor de produse nealimentare (+13%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+12,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,1%).

„Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie - noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie - noiembrie 2016, a inregistrat o crestere cu 9,4%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+13,2%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+12,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,3%)", conforma sursei mentionate anterior.

Trebuie remarcat si faptul ca in luna noiembrie 2017, volumul a crescut, atat ca serie bruta, cu 2,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,7% comparativ cu luna anterioara.

„Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in noiembrie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,4%, respectiv cu 11,7%", mentioneaza sursa citata.

Foto: insse.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.