unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 6,6%

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 6,6%
vineri, 15 noiembrie 2019 Economie

In septembrie, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv cu 4,1% a informat Institutul National de Statistica (INS).

De asemenea, in primele noua luni din 2019, cifradeafaceridincomertulcuridicata (cuexceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de aceeasi perioada din 2018, atat ca serie bruta, dar si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,4%, respectiv cu 6,4%.

Acest lucru s-a datorat cresterii cifrei de afaceri din: comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+12,5%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+10,7%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+9,8%), comertul cu ridicata nespecializat (+9,5%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+5,9%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (+2,3%).

In schimb, cifra de afaceri a scazut la activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-10,2%) si la comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-0,8%).

Conform INS, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a urcat pe ansamblu cu 6,6% datorita cresterii cifrei de afaceri din: comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+25,1%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+14,5%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+12,8%), comertul cu ridicata nespecializat (+10,5%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+8,0%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+6,6%) si din comertul cu ridicata specializat al altor produse (+4,6%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului a scazut cu 4,3%.

De asemenea, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,7% datorita cresterii din comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+16,2%), comertul cu ridicata nespecializat (+15,2%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,0%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+8,8%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+7,3%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+6,4%) si din comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+3,9%).

Cifra de afaceri din activitatile de intermediere in comertul cu ridicata a scazut cu 19,9%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018, in termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 4,9%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.