unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat o crestere de peste 5%

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat o crestere de peste 5%
luni, 17 mai 2021 Economie

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut in termeni nominali in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,6%, respectiv cu 3,6%, comparativ cu perioada similara a anului precedent, a anuntat Institutul National de Statistica.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021, comparativ cu perioada similara din 2020, in termeni nominali, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 5,6% datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+14%), comertului cu ridicata nespecializat (+12,3%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+10,5%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+7,1%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+2,7%).

Conform sursei citate, au inregistrat scaderi activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-5,2%) si comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-3,8%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,6%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) serie bruta in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 21% datorita avansului cifrei de afaceri din comertul cu ridicata specializat al altor produse (+32,5%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+24,8%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+24,0%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+21,8%), comertul cu ridicata nespecializat (+17,6%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+15,6%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+15%) si comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+11,6%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,5%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,4% datorita cresterii cifrei de afaceri din: comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+20,8%), comertul cu ridicata nespecializat (+15%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+12%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,3%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+7%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+4,7%) si activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+2,9%). Comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii a scazut cu 7,4%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,7%.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.