unioncont.ro Web analytics

Comertul cu amanuntul, crestere importanta in primele opt luni

Comertul cu amanuntul, crestere importanta in primele opt luni
miercuri, 4 octombrie 2017 Economie

In perioada ianuarie-august 2017, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut, atat ca serie bruta, cat si serie sezoniera cu 9,3%, respectiv 8,4% comparativ cu intervalul similar din 2016, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS). Exceptie face comertul cu autovehicule si motociclete.

Cresterea pe serie sezoniera se datoreaza vanzarilor de produse nealimentare (+12,5%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,8%).

Majorarea cu 9,3% a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, ca serie bruta, s-a datorat, in principal, valorilor pozitive din vanzarile de produse nealimentare (+12%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,9%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,8%).

„In august 2017 comparativ cu aceeasi luna a lui 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie bruta, a crescut cu 15,9% ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+18,5%), in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+18,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+10,9%)", conform sursei citate.

Ca serie ajustata, majorarea a fost de 12,6%, iar segmentele care au contribuit la acest rezultat au fost: vanzarile de produse nealimentare si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+17,8% fiecare) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7%).

Comparativ cu iulie 2017, in august volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut atat ca serie bruta — cu 7,4%, cat si ca serie ajustata — cu 2,3%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.