unioncont.ro Web analytics

Comertul cu amanuntul inregistreaza un trend ascendent

Comertul cu amanuntul inregistreaza un trend ascendent
marţi, 10 ianuarie 2023 Economie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut fata de perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022, fata de perioada corespunzatoare din 2021, atat ca serie bruta, cu 4,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,2%, conform informatiilor oferi Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit sursei citate, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,5%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,4%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,7%).

Conform informatiilor publicate de INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similara din 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,2%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,3%), vanzarile de produse nealimentare (+4,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2022 comparativ cu luna precedenta, a crescut, pe ansamblu, cu 2%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+11,5%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-9,7%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, pe ansamblu, in noiembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, cu 0,1%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,2%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 2,3%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,4%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+7,3%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,7%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2022 comparativ cu luna noiembrie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+7,8%), comertul cu amanuntul al 3/4 carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.