unioncont.ro Web analytics

Conectare aparate de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF

Conectare aparate de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF
miercuri, 31 martie 2021 Taxe si impozite

Miercuri, 31.03.2021, a inceput procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finante - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a anuntat MF.

„De astazi, toti contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atat in ceea ce priveste digitalizarea administratiei fiscale si cresterea gradului de colectare, cat si pentru usurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiti sa depuna lunar anumite declaratii. Calendarul de implementare a fost realizat in consultare cu asociatiile tehnicienilor de service, astfel incat toti contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fara a exista sanctiuni in urmatoarele 3 luni. Incurajez toti contribuabilii sa se inscrie in SPV (Spatiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.

Operatorii economici care detin aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone deservite de retele de comunicatii au obligatia sa intreprinda demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limita de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale detinute de operatorii economici incadrati in categoria marilor contribuabili; 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale detinute de operatorii economici incadrati in categoria contribuabililor mici si mijlocii.

Conform MF, obtinerea profilului de catre distribuitorii autorizati si unitatile acreditate de service in vederea conectarii aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat in sistemul Spatiu Privat Virtual de catre acestia. Distribuitorii autorizati si unitatile acreditate de service pot descarca in bloc pana la 1.000 de profiluri de conectare.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.