unioncont.ro Web analytics

Contribuabilii romani se pot programa online la ANAF

Contribuabilii romani se pot programa online la ANAF
luni, 24 august 2020 Taxe si impozite

Programarea online este noul serviciu electronic dezvoltat si implementat de Ministerul Finantelor Publice, prin Centrul National pentru Informatii Financiare, si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Prin intermediul acestei optiuni contribuabilii se pot programa online pentru intalnirea cu un inspector fiscal.

Serviciul de programari online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, pozitia 5, unde contribuabilii se pot programa atat pentru intalnirea cu un inspector ANAF, cat si pentru identificarea vizuala on-line in vederea aprobarii inregistrarii in Spatiul Privat Virtual. De asemenea, serviciul este disponibil si in Spatiul Privat Virtual.

Astfel, contribuabilii persoane fizice si persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administratiilor Judetene ale Finantelor Publice si la Administratiile Sectoarelor 1 - 6 ale Finantelor Publice.

Contribuabilii, in functie de problematica fiscala, vor fi primiti de functionari fiscali in functie de domeniul selectat, personal care apartine urmatoarelor structuri din cadrul unitatilor fiscale: declaratii fiscale persoane fizice; declaratii fiscale persoane juridice; evidenta pe platitor persoane fizice; evidenta pe platitor persoane juridice; avize si autorizatii (case de marcat); executare silita persoane fizice; executare silita persoane juridice; cazier fiscal; asistenta contribuabili; evitarea dublei impuneri.

Serviciul de programare online este pus la dispozitia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesita timp indelungat de solutionare, timpul alocat fiecarei programari fiind de maximum 30 de minute.

In cazul in care contribuabilii intarzie sau nu se prezinta conform programarii, acestia vor fi preluati in limita timpului ce le-a fost alocat (in intervalul celor 30 de minute, conform programarii).

Potrivit ANAF: „Avand in vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai dupa ce s-a efectuat operatiunea de termometrizare si doar daca acestia poarta masca de protectie (care sa acopere gura si nasul). In situatia in care contribuabilii nu indeplinesc aceste conditii vor fi informati ca intalnirea se anuleaza si ca este necesara reprogramarea acesteia cu respectarea conditiilor mai sus mentionate. Precizam ca, pentru primirea contribuabililor pe baza de programare, in incinta unitatilor fiscale sunt amenajate incaperi dedicate, de regula in apropierea punctelor de acces in sedii, astfel incat sa se limiteze pe cat posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecarui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/iesire dedicate acestor spatii, precum si montarea de indicatoare privind pastrarea distantei de doi metri".

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.