Crescatorii romani de bovine pot depune cereri de ajutor de la stat

Crescatorii romani de bovine pot depune cereri de ajutor de la stat
miercuri, 14 februarie 2024 Economie

Crescatorii de bovine de carne si bubaline au oportunitatea de a accesa fonduri prin schema de ajutor de stat, ca raspuns la impactul economic generat de conflictul dintre Rusia si Ucraina. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca cererile pentru aceasta sustinere financiara pot fi depuse pana la 21 martie 2024. Aceasta initiativa vine in sprijinul sectorului afectat, punand la dispozitie un buget total de 79,427 milioane lei, ceea ce inseamna aproximativ 16,1 milioane euro, finantare asigurata de la bugetul de stat prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul fiscal 2024.

Ajutorul de stat se va acorda sub forma unei sume fixe de 100 euro per cap de bovina de carne sau bubalina, reprezentand un sprijin direct pentru fermierii afectati de criza actuala. Aceasta masura reflecta eforturile guvernamentale de a atenua impactul negativ al tensiunilor geopolitice asupra agricultorilor locali.

"Cererile de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se depun/transmit la Centrele judetene/locale ale APIA, respectiv al Municipiului Bucuresti, insotite si de declaratia pe propria raspundere ca nu se afla in reorganizare, lichidare sau faliment, la data de 24 februarie 2022, conform modelului prevazut in anexa nr. 1 pct .III din ordonanta de urgenta", conform sursei citate.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.