Cresteri spectaculoase ale platilor de taxe si impozite facute cu cardul de romani

Cresteri spectaculoase ale platilor de taxe si impozite facute cu cardul de romani
marţi, 14 martie 2017 Taxe si impozite

Peste 360 milioane lei (80 milioane euro) au platit in 2016 cu cardul taxe si impozite romanii, in crestere cu 50% fata de anul anterior, ca urmare a dublarii numarului de plati online si a extinderii retelei de acceptare potrivit datelor Visa.

Romanii au realizat in 2016 peste un milion de plati de taxe si impozite cu cardul, la ghiseele primariilor si online.

„Valoarea impozitelor achitate cu cardul a crescut de aproape zece ori in ultimii sase ani, datorita avantajelor evidente ale acestei metode de plata: siguranta, confort, rapiditate. Am asistat la o crestere spectaculoasa in special a platilor online, care scutesc contribuabilul de un drum la ghiseu si il ajuta sa economiseasca timp", a declarat Catalin Cretu, directorul general pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta in cadrul Visa.

Anul trecut, una din trei tranzactii de plata a taxelor si impozitelor cu cardul a fost realizata online, in conditiile in care, in urma cu doar sase ani, aceste plati erau aproape inexistente.

Peste 370.000 de plati online s-au realizat in 2016, dublu fata de anul anterior, valoarea acestora fiind de 78 milioane de lei.

Valoarea medie a unei plati de taxe si impozite cu cardul (cumulat online si POS) a fost de aproape 340 de lei in 2016, de 2,5 ori peste valoarea medie a unei plati cu cardul, care s-a ridicat la circa 140 de lei anul trecut, potrivit datelor publicate de BNR.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.