Decizie finala legata de supracciza la carburanti

Decizie finala legata de supracciza la carburanti
miercuri, 30 august 2017 Taxe si impozite

Guvernul Tudose nu renunta la suprataxarea combustibilului. Prin aceasta decizie se revine la supraacciza pe carburanti, introdusa in 2014 de Victor Ponta si eliminata la inceputul acestui an. Asadar, din septembrie va fi reintrodusa supraacciza la carburanti. Astfel, in prima etapa pretul combustibilului va creste cu 0,16 lei pe litru, urmata din 1 octombrie de o majorare de aceeasi fel.

Introducerea suprataxarii combustibilului in doua etape a fost gandita pentru a creea „un soc la nivelul consumului"

„Supraaciza la carburanti va fi o decizie implementata in toamna aceasta. Atunci cand ea a fost scoasa, odata cu celebra taxa de stalp, la pompa nu s-a vazut nicio imbunatatire, iar atunci a fost scoasa pentru a usura povara fiscala pe cetateni si daca tot nu s-a usurat, sa o punem la loc, ca macar din banii aia facem un spital. Nu am scos-o ca sa se imbogateasca distribuitorii" declara premierul Mihai Tudose, la inceputul lui august.

Guvernul motiveaza decizia de reintroducere a supraccizei prin faptul ca „ponderea taxelor in pretul carburantilor este cea mai redusa din UE, fiind mult sub nivelul mediu inregistrat la nivelul UE".

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.