Decizie senatori: Dobanda plafonata la credite

Decizie senatori: Dobanda plafonata la credite
joi, 22 februarie 2018 Finante si contabilitate, Economie

Senatorii din comisiile reunite de buget, economica si juridica au decis ca dobanda pentru creditele ipotecare sa nu poata depasi de 2,5 ori dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

„Plafonarea dobanzilor efective anuale, am stabilit si s-a votat ca dobanda pentru creditele ipotecare sa nu depaseasca de 2,5 ori dobanda de referinta a Bancii Nationale. Astazi dobanda BNR fiind de 2,25, asta inseamna ca dobanda maxima care poate fi perceputa pentru creditele ipotecare ajunge undeva la 5,4%", a declarat PNL Daniel Zamfir.

De asemenea, alesul liberal a anuntat si schimbari in ceea ce dobanda pe o pot percepe bancile in cazul creditelor de consum. Mai exact, romanii vor plati o dobanda de cel mult 18% la aceste imprumuturi.

„Sunt foarte multe tari din Europa care practica o limitare a dobanzilor. Am decis ca si noi, in Romania, sa intram in randul tarilor europene in ceea ce priveste creditarea (...). Am stabilit foarte clar ca DAE sa nu depaseasca respectivele plafoane. Pe noi ne intereseaza ca cetatenii romani sa stie foarte clar cat vor plati dobanda. Ori, limitand DAE, stim foarte clar, de la bun inceput, cat va fi dobanda pe contract", a afirmat Zamfir.

Senatorul PNL a mentionat ca limitarea de 18% vizeaza atat produsele bancare, cat si ale IFN.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.