unioncont.ro Web analytics

Declaratia unica, 25 mai termenul limita de depunere

Declaratia unica, 25 mai termenul limita de depunere
luni, 24 februarie 2020 Taxe si impozite

Termenul limita pentru depunerea „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" este 25 mai 2020. Anuntul a fost facut de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Documentul trebuie completat de romani atat pentru declararea impozitului pe veniturile realizate si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2019, cat si pentru estimarea obligatiilor datorate pentru anul 2020.

Potrivit ANAF, „Declaratia unica se depune de persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania, din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cu exceptia contribuabililor pentru care impozitul se retine la sursa, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole, piscicultura si/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, precum si venituri din alte surse (de exemplu: castiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanta)".

Declaratia unica se depune si de persoanele fizice rezidente care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania, precum: venituri din activitati independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor. De asemenea, Declaratia unica se depune si de persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobanzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare etc.

Romanii pot depune documentul in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire (data depunerii declaratiei in format hartie este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz) sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Totodata, pot fi depuse prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.