unioncont.ro Web analytics

Declaratia unica. Cum poti obtine o reducere la plata obligatiilor fiscale

Declaratia unica. Cum poti obtine o reducere la plata obligatiilor fiscale
joi, 5 iulie 2018 Taxe si impozite

Pana la 15 iulie, romanii care obtin alte venituri decat salariile trebuie sa completeze o declaratie unica in vederea platii impozitelor si contributiilor la stat.

Pentru depunerea online a documentului si plata anticipata a darilor fiscale exista dreptul la reduceri de 5% sau de 10%, dupa caz.

Concret, reducerile ce se pot acorda prin declaratia unica si regulile de acordare sunt urmatoarele, potrivit Codului fiscal:

  • 10%, daca declaratia unica se depune online pana la 15 iulie 2018 si plata este efectuata integral pana la 15 decembrie 2018;
  • 5%, daca declaratia unica se depune online pana la 15 iulie 2018 si plata este efectuata integral pana la 15 martie 2019;
  • 5%, daca declaratia unica se depune in format tiparit si plata este efectuata integral pana la 15 decembrie 2018.

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole pentru care venitul net se stabileşte in sistem real, piscicultura şi/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, jocuri de noroc realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta şi festivaluri de poker şi activitatile artistice şi sportive, in calitate de artişti de spectacol sau ca sportivi.

Foto: pixabay.com

Sursa: digi24.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.