unioncont.ro Web analytics

Declaratia unica: Te poti inregistra in Spatiul Privat Virtual fara sa te duci la Fisc

Declaratia unica: Te poti inregistra in Spatiul Privat Virtual fara sa te duci la Fisc
vineri, 18 mai 2018 Taxe si impozite

Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor fizice se poate face fara a fi necesara deplasarea la o unitate fiscala, deoarece Ministerul Finantelor Publice (MFP) a transmis prin posta scrisori cu codul individual de validare a contului din aplicatia online. Crearea unui cont in SPV permite persoanelor fizice sa transmita online declaratia unica pentru raportarea si taxarea veniturilor.

Persoanele fizice care obtin venituri independente, din investitii sau din chirii, printre altele, se pot inregistra in SPV fara sa bata drumul pana la o unitate a Fiscului, pentru a putea depune online declaratia unica. Asa a anuntat miercuri Ministerul Finantelor, precizand ca persoanele fizice primesc scrisori personalizate cu un cod unic pentru validarea contului in aplicatia SPV.

„Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de MFP, iar inregistrarea este posibila fara a fi necesara deplasarea la ghiseele Fiscului. In acest sens, MFP a transmis prin posta fiecarui contribuabil o scrisoare personalizata, care contine toate datele necesare inrolarii din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricand situatia fiscala personala si se pot primi sau transmite o serie de documente, declaratii fiscale si alte informatii fiscale utile", scrie in comunicatul ministerului.

Mai precis, in scrisoarea venita de la MFP este trecut un numar unic de document in partea din stanga-sus. Acel cod este folosit in formularul de inregistrare in SPV pentru validarea contului.


Citeste continuarea pe romaniatv.net

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.