unioncont.ro Web analytics

Doar 58,08% dintre fermieri au depus Cererea Unica de Plata

Doar 58,08% dintre fermieri au depus Cererea Unica de Plata
vineri, 1 martie 2019 Economie

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) precizeaza ca doar 58,08% dintre fermierii programati, respectiv 3.246 fermieri dintr-un total de 5.588 programati au depus in prima zi Cererea Unica de Plata in cadrul Campaniei 2019 la Centrele judetene/locale APIA si la Centrul Municipiului Bucuresti.

„Atragem atentia fermierilor ca este necesar sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform invitatiei primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2019", subliniaza APIA.

Completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online se face in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.

Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa Cererea unica de plata - declaratie sector zootehnic, impreuna cu functionarul APIA, in aplicatia dedicata sectorului zootehnic.

Cererile se depun la Centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 se va incheia la data de 15 mai 2019, in conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA, se mai precizeaza in comunicat.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.