unioncont.ro Web analytics

Eugen Teodorovici a anuntat cine se va bucura de amnistia fiscala

Eugen Teodorovici a anuntat cine se va bucura de amnistia fiscala
miercuri, 25 iulie 2018 Economie

In ultima vreme, s-a vorbit tot mai des despre amnistia fiscala. Si multi dintre cei cu datorii catre Fisc se gandeau ca nu vor mai fi nevoiti sa-si plateasca darile. Insa, Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, cel care a vorbit prima data de amnistia fiscala, a tinut sa sublinieze faptul ca de stergerea datoriilor vor beneficia companiile de stat nu si persoanele fizice.

„Eu nu am facut o trimitere la persoanele fizice sau un alt tip de amnistie decat acela posibil aplicabil companiilor de stat, care au astazi datorii istorice foarte mari si (...) nu pot sa dea drumul mai departe la o afacere logica in economie. Pentru a da o sansa acestor companii de stat de a fi parte reala la economie, s-a pus in discutie o astfel de stergere a acestor datorii istorice, nimic altceva. Ele, daca au o astfel de situatie, un restart practic, atunci este situatia, sansa de a avea proiecte in dezvoltare, de a face imprumuturi la banci sau din piata, pentru a-si finanta proiectele pe care vor sa le implementeze. Putem sa ne gandim la o posibila relansare a lor in economie", a spus Teodorovici.

El a adaugat ca amnistia fiscala se refera la companii romanesti.

„Vorbim de companii romanesti, de zeci de mii de angajati ai acestor companii, care trebuie sa aiba mai departe un loc de munca si sa lucreze in piata, nimic altceva. Persoanele fizice care au datorii la stat sa le plateasca, pentru ca altfel vor plati penalitati", a punctat ministrul Finantelor Publice.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.