unioncont.ro Web analytics

Euroins amendata cu peste 5,8 milioane lei

Euroins amendata cu peste 5,8 milioane lei
luni, 27 decembrie 2021 Economie

Euroins Romania Asigurare – Reasigurare a fost amendata cu suma de 5,86 milioane lei de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. Sanctiunea a venit in urma unui control desfasurat in perioada mai-octombrie 2021. Totodata, societatii Euroins i-au fost masuri de remediere a deficientelor constatate.

„Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis impunerea de sanctiuni contraventionale societatii Euroins, constand in amenzi, precum si masuri cu scopul remedierii deficientelor constatate, dupa cum urmeaza: in conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) si alin.(51) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, sanctionarea societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu amenda in suma de 3.546.000 lei. In conformitate cu prevederile art. 215 (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, sanctionarea societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu amenda in cuantum de 2.314.425 lei (reprezentand 0,1751% din cifra de afaceri)", se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Conform prevederilor legale, in termen de doua luni de la data primirii deciziei, societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. va transmite la ASF spre aprobare un plan de redresare, cu masuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acopera necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel incat in termen de 6 luni SCR sa fie din nou respectata.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.