unioncont.ro Web analytics

Evolutie pozitiva a cifrei de afaceri din serviciile de piata

Evolutie pozitiva a cifrei de afaceri din serviciile de piata
luni, 18 ianuarie 2021 Economie

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,4%, respectiv cu 3,3%, in primele 11 luni din 2020 fata de perioada similara din 2019, conform Institutului National de Statistica.

Evolutia pozitiva pe serie bruta este datorata cresterilor inregistrate de cifra de afaceri din: activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+23,3%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+4,2%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+2,6%) si activitatile de comunicatii (+1,2%). Scaderi au inregistrat activitatile de transporturi (-2,8%)

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2%, datorita majorarii cifrei de afaceri din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+8,8%) si din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+0,7%). Scaderi au inregistrat activitatile de comunicatii (-1,3%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (-0,4%) si activitatile de transporturi (-0,2%).

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, in termeni nominali, a urcat pe ansamblu cu 7,6%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+20,4%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+13,3%), activitatile de transporturi (+7,4%) si din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,8%). Activitatile de comunicatii au scazut cu 3,2%.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.