unioncont.ro Web analytics

Fermierii au despus peste 250.000 de solicitari in cadrul campaniei Cererilor Unice de Plata

Fermierii au despus peste 250.000 de solicitari in cadrul campaniei Cererilor Unice de Plata
joi, 16 aprilie 2020 Economie

Nu mai putin de 255.655 de solicitari au depus fermierii romani in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2020. Solicitarile au fost facute pentru o suprafata de peste 1,38 milioane de hectare, a informat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Primirea cererilor s-a efectuat din data de 6 aprilie 2020, in mediul online, pentru a respecta prevederile privind distantarea sociala si a preveni raspandirea pe teritoriul Romaniei a coronavirusului. Astfel, 117.348 de solicitari au fost depuse online, in perioada 6 aprilie - 15 aprilie, pentru o suprafata de 845.934,85 de hectare.

Per total, pana la ora actuala, au fost depuse 255.655 de cereri, pentru o suprafata de 1.384.367,79 hectare.

Potrivit APIA: „Completarea Cererii unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta. Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice catre Centrele judetene/locale APIA de care apartin fermierii".

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia pe data de 15 iunie 2020, in conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 89 din 3 aprilie 2020 privind depunerea online a cererilor unice de plata aferente anului in curs.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.