unioncont.ro Web analytics

Fermierii mai au o singura zi pentru depunerea modificarilor la Cererile Unice de Plata

Fermierii mai au o singura zi pentru depunerea modificarilor la Cererile Unice de Plata
miercuri, 30 mai 2018 Economie

Joi, 31 mai, este data limita pana la care fermierii pot depune modificari la Cererile Unice de Plata din cadrul campaniei 2018 a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Este important de stiut ca in intervalul 1 iunie - 1 iulie 2018, reprezentantii APIA vor efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plata, esantionarea acestora precum si transmiterea esantioanelor, conform dispozitiilor europene.

Totodata, intre 1 iulie si 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la fata locului pentru cererile unice de plata esantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligatii specifice, in iarna sau in primavara anului urmator.

Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2018, iar plata finala ca diferenta intre cuantumul acordat in avans si cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va realiza intre 1 decembrie 2018 si 31 martie 2019.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.