Fermierii pot plati taxe mai mici. Iata ce conditii au de indeplinit

luni, 25 iulie 2016

Fermierii romani vor beneficia de 20% a impozitului pe profit in primii cinci ani de activitate insa numai vor lucra impreuna. Cu alte cuvinte, pentru a plati aceste taxe mai mici ei trebuie sa se uneasca in cooperative agricole.

De asemenea, legea stababileste ca asociatiile agricole care proceseaza produsele agricole vor fi scutite de intreg impozitul pe profit si, in acelasi timp, bunurile folosite in cooperative sunt scutite de impozitul pe proprietate pentru o perioada de cinci ani.

Acestea sunt modificarile promulgate de presedintele Klaus Iohannis, modificari care vin sa rezolve doua probleme mari ale agriculturii - valoarea adaugata mica si faramitarea terenurilor.

In Romania se gasesc o treime din gospodariile agricole din Uniunea Europeana, iar suprafata medie a terenurilor detinute e de doar 3,6 hectare. In toata Europa, numai fermierii din insulele Malta si Cipru au gospodarii mai mici.

Sursa: digi24.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.