Guvernul a prelungit termenul de depunere a declaratiei unice

Guvernul a prelungit termenul de depunere a declaratiei unice
joi, 12 iulie 2018 Noutati legislative

Romanii care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania şi/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii trebuiau sa depuna pana pe 16 iulie declaratia unica. Insa, Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, o ordonanta de urgenta prin care a fost prelungit, pana pe 31 iulie termenul de depunere a declaratiei unice

„Termenul a fost prelungit pana la 31 iulie pentru depunerea declaratiei unice. Termenul era initial 16 iulie. Cu alte cuvinte, toate acele modificari facute de Guvern in acest an raman in vigoare, dar cu schimbarea termenului prorogat. Bonificatiile raman in vigoare", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu. Declaratia poate fi depusa si on-line.

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania şi/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia Unica, conform ANAF.

Declaratia Unica se depune online, atat prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator si parola sau cu certificat digital calificat, cat si prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Declaratia se poate depune si in format hartie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.